EnstoNet instalacijski sustavi PDF Ispis E-mail

Sustav distribucije električne energije za urede i komercijalne objekte

Brza i dinamična priroda poslovnog svijeta sve češće postavlja visoke zahtjeve građevinskoj industriji, a vrijeme između osmišljanja i izvršenja je sve kraće. Dok građevina ubrzano raste, detalji planova polako zauzimaju svoje mjesto. Prostorni planovi i korisnici prostora su u stalnom pokretu, a to iziskuje fleksibilna rješenja. Većina radnji u poslovnom prostoru zahtjeva upotrebu električne energije. EnstoNet Instalacija nudi sigurna i lako upotrebljiva rješenja za distribuciju struje različitih voltaža i oblika. Enstov primarni cilj je pristup usredotočen na klijenta. To se vidi po rješenjima sustava distribucije struje koji se brzo instaliraju u uskoj suradnji sa klijentom. Opseg montažnih dijelova i sprava različitih uporabnih svojstava se neprestano širi. Svi EnstoNet proizvodi omogućuju brzo postavljanje i priključivanje, kao i izvrsnu prilagodljivost.

Prednosti EnstoNet Instalacija

 

EnstoNet zamisao

EnstoNet instalacijski sustav se bazira na montažnim dijelovima. Montažni vodovi uobičajene dužine se šire iz grupne razvodne kutije sa instalacijskim sprežnicima sve do točke upotrebe. Rasvjetni nastavci i pripadajuće kontrole se umrežuju kao zasebne grupe, a grupe utičnica i druge naprave kao zasebni opskrbljivači. Sa EnstoNet instalacijama to sve predstavlja manje posla na licu mjesta. Jezgra instalacije je sprežnik i postoje više grupa različitih vrsta spojnika i sprežnika za različite potrebe distribucije. Spojene naprave, poput rasvjetnih nastavaka, se tvornički postavljaju sa željenim sprežnikom što omogućuje brzo i lako postavljanje na licu mjesta.


Dobrobit izmjenjivosti u životnom ciklusu

Korisnici ili čak svrha upotrebe nekog prostora se mogu promijeniti više puta tijekom nekoliko desetljeća koja sačinjavaju vijek trajanja nekog objekta. Čak i najmanje izmjene u radnom prostoru iziskuju prerade u napajajućoj mreži. EnstoNet instalacijski sustavi pružaju najlakše, najjeftinije i najbrže načine za prilagodbu, proširenje ili ponovo postavljanje postojeće mreže. Budući da te prerade ne stvaraju dodatni otpadni materijal, objekt na kojem se radi podržava ideju o ekološkom životnom ciklusu.

Prednost brzog postavljanja u završnim radovima

Električne se instalacije u objekt postavljaju u završnim fazama radova. Finalni instalacijski planovi se odgađaju kako bi krajnji korisnici mogli ponovo razmisliti o osobnim prostornim planovima. Vrijeme instalacije u proračunu istječe, izvođač radova ne može napraviti potrebne promjene, a vrijeme kada bi objekt trebao biti gotov se bliži. To je vrijeme kada dolaze do izražaja mogućnosti koje pruža postavljanje EnstoNet montažne električne mreže. Budući da omogućuju lako spajanje i povezivanje, EnstoNet dijelovi iziskuju samo djelić uobičajenog vremena za postavljanje na licu mjesta.

Raznovrsna upotrebljivost

Jezgra cijelog EnstoNet instalacijskog sustava je sprežnik, dostupan u brojnim varijantama, od kojih su sve sigurne za upotrebu u više distributivnih sustava u objektu. Distribucija električne energije za rasvjetu je najčešća upotreba EstoNet instalacijskih sustava, ali se sustav sve češće upotrebljava i za sustave utičnica, pogotovo u uredskim prostorima. Potreba za raznovrsnom upotrebljivošću i produljenjem lanca napajanja sve do zadnjeg uređaja, dovela je do porasta rada na razvoju sustava. Mnogi drugi zadaci, kao npr. kontrola rada i električna mreža grijućih i rashladnih sustava, se mogu izvoditi brzo i sa mogućnošću promjena ako se koristi EnstoNet instalacijski sustav. Uobičajena mjesta na kojima se koristi su:
•    uredi
•    poslovni centri
•    dućani
•    hoteli
•    škole
•    izložbeni i sajamski prostori

Proizvođači građevinske opreme već uvelike postavljaju sustave sa sprežnikom, a sve više rasvjetnih tijela i klima uređaja dolazi opremljeno sa sprežnikom za ulaz i kontrolu u umreženju. Utičnice postavljenje u uredima koji imaju EnstoNet instalacijski sustav uključuju razne moderne tehnologije, od distribucije struje do spojeva za prijenos podataka i kontrolnih sustava rasvjete i grijanja.