Sustav direktnog podnog grijanja PDF Ispis E-mail

Sustav direktnog podnog grijanja je pravi izbor za grijanje vlažnih prostorija kao što su kupaonice, saune i toaleti. Ovaj sustav predstavlja jedinstven način zagrijavanja svih prostorija gdje su podni materijali dobri provodnici topline (keramičke pločice i kamen), ili u prostorijama koje nemaju betonsku podnu konstrukciju.

Podno grijanje u podnoj konstrukciji od gips ploča
Grijanje u gipsanim podovimaTassu-s kablovi za grijanje se umeću između traka izrezanih od gips ploče koje se položu na površinu gips ploče. Žlijebovi u kojima su položeni kablovi ispunjavaju se cementnom žbukom. Preporučava se korištenje najčvršće moguće gips ploče za gornju površinu, na koju dolazi membrana koja štiti od vlage i završni sloj planirane podne obloge. Napon za napajanje mora biti 70 - 100 w/m 2, a udaljenost kablova 9 - 14 cm.
Podno grijanje kod drvenih podnih konstrukcija. Potrebno je osigurati 3-cm zračnog prostora u kojem se tassu-s kablovi za grijanje pričvršćuju za armaturnu mrežu na izolaciji. Napon za napajanje mora biti 60 - 80 w/m2 a udaljenost kablova 13 - 15 cm.
Kod renovacija, tassu-s kablovi za grijanje se pričvršćuju na površinu postojeće podne površine pomoću mreže ili pričvrsne trake. Sloj ljepljive mase se nanosi na postojeću podnu površinu, pazeći pri tom da se novi cementni namaz ne odvaja kao zasebna ploča. Izolacija mora biti adekvatna, kako ne bi dolazilo do gubitka topline.
Kabel za grijanje se polaže u sloj cementne mase oko 1 cm debljine, pazeći pri tom da je kabel u potpunosti pokriven. Tanki sloj glazure (nivelirajuće mase) nanosi se na cementni namaz, i nakon sušenja, završna podna podloga se može postavljati.
Snaga 10 W po dužnom metru, 70 - 100 w/m2 , udaljenost kablova 9 - 20 cm, a dubina 2.5 cm.
Kablovi se ne režu, već se biraju odgovarajuće dužine gotovih kablova prema kvadraturama prostorija. Kablovi su dostupni od 16 do 106 metara.


ThinKit set za podno grijanje

ThinKit set za podno grijanjeThinKit set za podno grijanje namijenjen je za upotrebu u malim i skučenim prostorima. Set se sastoji od kabela za podno grijanje različitih dužina, prema veličini površine a promjera je samo 4,2 mm, ljepljive trake za montažu i fleksibilne plastične tube.

THIN KABEL
Zbog malog promjera, podizanje poda može biti minimalno. To čini ovaj proizvod izvanredno prikladnim.

ZA MALE I SKUČENE PROSTORE
ThinKit je praktičan za male i skučene prostore. Može se upotrebljavati sa svim završnim materijalima, ali kabel uvijek treba postaviti na vatrostalni materijal. ThinKit postoji u dužinama koje pokrivaju kvadraturu od 1 to 20.6 m2.

BRZA MONTAŽA
Kabel je okrugao i neće se uvijati, što omogućava brzu i jednostavnu montažu i u prostorijama zahtijevnog oblika.

SADRŽAJ THINKIT SETA
1. Kabel za podno grijanje
2. Ljepljiva traka za montažu
3. Fleksibilna plastična tuba

TEHNIČKE INFORMACIJE

Promjer kabla: 4.2 mm
Snaga: 10 W/m
Dovod: 230 V 50 Hz
Dužina hladnog voda: 3 m

*) vrijednosti bazirane na 80-150 W/m²


ThinMat mrežica za podno grijanje za renovacije i novogradnje

ThinMat mrežicaThinMat je fleksibilno i jednostavno rješenje za suhe i vlažne unutrašnje prostorije. Thin¬Mat je dostupan u dvije klase: 100 W/m² and 160 W/m². Model manje snage po m2, 100 W/m2, omogućuje komforno grijanje za cijeli dom. Ovi jače snage, 160 W/m², su pogodni za beton, kameni i klinker podove, ili slabo izolirane prostore gdje je potrebna veća snaga grijanja, što je za naše podneblje zaista rijetko.

JEDNOSTAVNA MONTAŽA
ThinMat mrežica na dnu ima vrlo jako ljepilo, što olakšava i ubrzava montažu. Nikakvo dodatno učvršćenje nije potrebno.


MREŽICA PUNE DUŽINE
Samoljepiva mreža pokriva cijelu dužinu kabla, i tako sprečava podizanje kabla za vrijeme zalijevanja nivelirajućom masom ili fleksibilnim ljepilom.


DEBLJINA
budući je ThinMat kabel samo 3.4 mm debljine, potreban je tanji sloj brzosušećeg estriha. Finalna visina poda bit će manja nego kod upotrebe klasičnog kabela za renovacije prostora.


TEHNIČKE INFORMACIJE
Promjer kabla: 3.4 mm
Širina mrežice: 48 cm
Instalacijska širina mrežice: 50 cm
Operativna voltaža: 230 V 50 Hz
Dužina hladnog voda: 4 m